Voor het gebruik van deze website moeten cookies zijn ingeschakeld. Meer informatie.

De website werkt mogelijk niet optimaal omdat je browser verouderd is. Update nu gemakkelijk!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een voetreflexbehandeling en een voetreflexmassage?

Hoe vaak kom ik voor een voetreflexbehandeling?

Een voetreflexbehandeling is toch altijd ontspannend en lekker?

Welke kleding wordt er aangeraden om te dragen?

Moet ik mijn voeten wassen voordat ik naar jou kom?

Kun je ook wat aan mijn eelt of afwijkende voetstand doen? 

Hoe voel ik me na de behandeling of massage? 

Tot wanneer kan ik een afspraak kosteloos annuleren?

Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier

 

 

Wees gerust, ik vind voeten inmiddels heel normaal. Ook jou kromme tenen en eelt. Wist je dat je tenen en andere verschijnselen als eelt, likdoorns etc. wat over jou vertellen? Voor mij is het daarom zelfs fijn als je niet vlak voor een bezoek aan mij bij de pedicure bent geweest. Wanneer ik weinig eelt aantref, zal ik ook vragen of dit natuurlijk is, of het werk van de pedicure.

Direct na de behandeling of massage kun je het koud krijgen. Dit is heel normaal. Door de ontspanning is je lichaamstemperatuur een graad gedaald, dit moet weer bijgesteld worden wanneer je weer actief wordt.
Ook gapen, koude rillingen, kippenvel en een loom gevoel komen veel voor. De meeste reacties verdwijnen al weer snel.
Wanneer je met een acute klacht zoals nek-, schouder- of rugpijn komt, kun je vaak direct een positief effect waarnemen.

Wanneer je voor het eerst bij mij komt, krijg je een brief mee met veel voorkomende reacties na een behandeling of massage.

Ik raad aan om in het begin elke week of om de week te komen. Over het algemeen worden dan de beste resultaten behaald. Wanneer de klachten afnemen kun je beginnen met langere tussenpozen, wanneer dit is, is per persoon verschillend. De één al na 2 afspraken, de ander doet er wat langer over. Over het algemeen kun je na 4 tot 6 afspraken wel de conclusie trekken of voetreflextherapie voor jou werkt of niet.

Je bent ook welkom op het moment dat je weer klachten krijgt. Dit doen bijvoorbeeld mensen met nek-, schouder- of rugklachten. Na een behandeling zijn ze zo goed als pijnvrij en wanneer de klachten terugkomen, maken ze weer een afspraak.

Mensen met een kleine beurs rekenen vaak uit hoe vaak ze kunnen komen qua vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Ben je er dan wel van bewust dat het effect van voetreflextherapie dan wat minder goed waarneembaar is, of later zichtbaar is.

 

Voor een voetreflexbehandeling of - massage raad ik aan om prettig zittende kleding aan te doen. Het gaat mij er om dat jij lekker en ontspannen kunt liggen. Het is voor mij fijn wanneer het onderbeen tot de knie ontbloot kan worden.

Bij de Chakra Rugmassage houdt je alleen je ondergoed aan. Ik raad de dames aan om een BH met rugsluiting te dragen, deze kan dan worden aangehouden.

 

Je kunt bij mij tot een uur van te voren de afspraak kosteloos annuleren. Bij <1 uur en no-show breng ik de helft van de gemaakte kosten in rekening. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden.

Ja en Nee. Soms doet een voetreflexbehandeling echt pijn. Wanneer ik een zone van een lichaamsdeel of orgaan behandel waar jij klachten hebt, dan kan dit flink pijn doen.
Een voetreflexmassage zal over het algemeen geen pijn doen.
Voor zowel de behandelingen als de massages geldt dat ze uiteindelijk allemaal ontspanning brengen.

Een voetreflexmassage is niet hetzelfde als een voetreflexbehandeling. Een massage valt onder wellness en is te vergelijken met een massage die je boekt bij een dagje sauna. De massage is gericht op ontspanning. Mijn massages zijn vaak zacht met vloeiende bewegingen. Massages worden niet vergoed vanuit de (aanvullende)zorgverzekering.

Een voetreflexbehandeling is gericht op een klacht/ziektebeeld. Door de behandelingen worden klachten vaak verlicht of verdwijnen zelfs. Per keer bekijk ik welke (gecombineerde) behandeling er op dat moment nodig is. Een voetreflexbehandeling/voetreflextherapie wordt mogelijk vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.

Je hoeft voor een voetreflexbehandeling of -massage niet eerst je voeten te wassen. Bij veel vuil zoals zand/aarde, is het wel fijn om de voeten eerst even af te spoelen. Pluisjes van sokken zijn geen probleem, deze veeg ik weg met een handdoek.